Det handler om mennesker, ikke tall

Strategi og ledelse | 01.12.2021

av Runar Leite

Noen vet allerede fra de er små hva de skal bli. Mange finner sin retning under utdanningsløpet, andre bruker tid gjennom livet på å finne sin yrkesmessige plass. For min del tok det tid, erfaring og et par endringer langs veien før jeg fant min.

Over 100 dager er gått siden jeg gikk inn i rollen som adm. dir i Azets Insight i Norge. Det har gitt meg mye læring, endringer og utfordringer - og ikke minst mulighet til å reflektere i møte med andre, på hvorfor jeg valgte ledelse eller kanskje nettopp ledelse valgte meg? For å lede er et valg du tar. Skal du lede mennesker, må du ha lyst til å jobbe med mennesker - så enkelt, men av og til så vanskelig. Jeg vil gjerne få invitere deg med inn på litt av min ferd, og forhåpentligvis gi litt innsikt og inspirasjon.

Å lede er et valg du tar. Skal du lede mennesker, må du ha lyst til å jobbe med mennesker - så enkelt, men av og til så vanskelig.

I løpet av en uke, en måned og et liv står jeg, som andre i mange roller. Det er kanskje ingen overraskelse at en av rollene overgår alle de andre, nemlig rollen som pappa. Jeg har vært så heldig å få tre barn, med like verdier men svært ulike personligheter. Hvis jeg skal oppsummere veien min til nå, så er det nettopp de tre som har lært meg mest. Det de lærer meg, er også noe jeg tar med meg inn i rollen som adm. dir i Azets Insight i Norge.

Hva tillit kan gjøre

Jeg har valgt å bli leder, fordi jeg ønsker å jobbe med mennesker. Men jeg kunne like gjerne ha havnet på teknologisporet. Da jeg var 16 år var lyd og bilde mer enn en hobby, og etter hyppig besøk i en fotobutikk i byen, ble jeg sett av en butikksjef. Han så mitt brennende engasjement og ga meg jobb i butikken hans. I møte med ham så startet også min reise mot der jeg er i dag. Tilliten jeg opplevde fra ham var det første ordentlige steget mot ledelse. Det var i møte med ham jeg begynte å reflektere over mulighetene som tillit kan skape.

Veien videre gikk til Forsvaret. Noe av det jeg har tatt med meg derfra, er at man aldri er sterkere enn det svakeste ledd, og man skal alltid ha med seg sine medsoldater gjennom oppdraget. Her opplever jeg forskjellen til næringslivet ganske markant. Jeg har aldri vært i tvil om hva jeg mener er god ledelse. En leder må gå foran, en leder må spille andre gode og vi må ha alle med på oppdraget. Vi må gjøre oss fortjent til tillit.

Lederutvikling - Få påfyll til å bli en bedre leder

Ambisjoner og vekst gjennom kompetanse

Målet vårt i Azets Insight i Norge er å ta en enda større andel av det norske regnskapsmarkedet. Vi forventer en omsetning på 1,5 milliarder innen tre til fem år samtidig som vi skal løfte vår lønnsomhet ytterligere. Dette er høye ambisjoner i et marked preget av hard konkurranse, men det skal vi klare takket være de dyktige ressursene vi har på laget. Kundene våre ønsker løsningsarkitekter. De vil ha kunnskapsrike og proaktive rådgivere som har en verktøykasse med teknologi. Det har vi i Azets! For eksempel bokføres over 200.000 fakturaer hver måned av Azets sin teknologi.

Kombinasjonen av digitale verktøy og menneskelig intelligens gir kvalitet og konkurransekraft. Overordnet er målet å hele tiden sørge for å være den samarbeidspartneren som ser kunden, lar kunden ha fokus på det som er viktig og avlaste på deres vei mot vekst. Vi ønsker å være en del av kundens lag, og hele tiden spille våre kunder gode.

Ledelse og stolthet

Ledelse for meg handler om kompetanse. Det er et fag i stadig utvikling. Det er avgjørende å se mangfoldet, lære av det og å lede. Det er en leders ansvar. Alle har med seg ulike dimensjoner inn, ulik kompetanse, erfaring og bakgrunn. I de ulike rollene i min karriere, har jeg blitt bevisst styrken som bor i mennesker. Men da må hver enkelt få bruke seg selv fullt ut.

Blogg | Les om hvorfor mangfoldsarbeidet må være forankret hos ledelsen

I Azets blir jeg ofte fylt av ydmykhet, stolthet og styrke av å se hvordan mennesker som samhandler skaper endring, løsninger og vekst. I løpet av de første 100 dagene som leder for Azets Insight, har menneskene rundt meg satt en retning, en retning som er med på å forme min egen, som jeg vet sørger for å holde oss et steg foran.

Lurer du på noe?

post author

Om Runar Leite

Runar Leite er administrerende direktør i Azets Insight AS. Han har over 15 års erfaring med ledelse, regnskap, HR og digitaliseringsprosesser. Runar er autorisert regnskapsfører, og utdannet siviløkonom med mastergrad i ledelse.