Mann og dame jobber med årsoppgjør
 
 
 

Hjelp med årsregnskap og skattemelding

Regnskapspliktige bedrifter skal i tillegg til skattemeldingen, levere årsregnskap som er tilgjengelig for det offentlige.

Få hjelp til årsregnskap

 

Hjelp til årsoppgjøret

Som oftest er det enklest og mest praktisk at det er den samme aktøren som utarbeider årsregnskapet og skattemeldingen. Vi utfører tjenester både for de som er regnskapspliktige og/eller har plikt til å levere skattemelding.

Det kan lønne seg å få en regnskapsfører til å gjøre oppgavene. Det vil spare deg for mye tid. Regnskapsfører sørger for at alt går riktig for seg.

Regnskapsførere i Azets tar årsoppgjørsoppgavene uavhengig av hvilket system du har ført regnskapet i.

Konsulent gjør ligningspapirer

Årsoppgjørets skattemessige del - skattemeldingen

Skattemeldingendanner grunnlag for skatten – både den betalbare og den utsatte.

Utarbeidelse av ligningspapirer dreier seg om skattemelding med tilhørende pliktige vedlegg. Disse kan eksempelvis være næringsoppgave, avskrivningsskjema, skjema for midlertidige forskjeller, bilskjema, egenkapitalskjema og årsoppgave for innberetningspliktige ytelser.

Skattemeldingen må leveres innen 31. mai.

Årsregnskap - hva er det? 

Årsregnskap er en oversikt over selskapets inntekter og kostnader på et overordnet nivå. Sammen med årsberetning er årsregnskap en del av årsoppgjøret. Alle regnskapspliktige må levere årsregnskap med noter og årsberetning etter reglene i Regnskapsloven til Brønnøysundregistrene. Årsregnskapet er offentlig og tilgjengelig for hvem som helst. Det er mye som skal gjøres før årsregnskapets frist.  Derfor er det viktig å begynne i tide.

Når er fristen for å levere årsregnskapet for  2021?

Årsregnskapet skal sendes til Regnskapsregisteret innen en måned etter det er fastsatt av for eksempel generalforamlingen. Siste frist for innsending er 31. juli 2022 for årsregnskapet for 2021.

 

Årsregnskapets innhold

  • Resultatregnskap
  • Balanse
  • Noteopplysninger
  • Oppstilling av endringer i egenkapitalen

For større selskaper:

  • Kontantstrømoppstilling 
  • Morselskap: selskapsregnskap og konsernregnskap 

Interessert i en midlertidig konsulent eller leder?

Vi tar gjerne en titt på hva vi kan gjøre for deg og bedriften din.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat.

Telefon
Åpningstider
08:00-16:00 hverdager mandag-fredag

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer. Jeg kan når som helst redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.