Fra nyutdannet til lederansvar i Azets

Azets Life | 16.06.2020

av Henriette Bore

Dette er historien om Jakob Matthiasen og Laila Gjøsund sin karriere i Azets. De startet begge rett fra skolebenken som traineer i Azets for en god stund tilbake. De har hatt en utfordrende og spennende karriere så langt, og deler her sine refleksjoner og erfaringer om tiden som har vært.

JakobMatthiasen.jpg

Jakob Matthiasen er 30 år, har samboer og ett barn. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Trondheim (NTNU). Han bor i Nittedal og jobber på kontoret vårt på Skøyen i Oslo. 

- Jeg er glad i skog og mark, og forsøker å komme meg ut i skogen eller i fjellet når det lar seg gjøre - gjerne med ski, sykkel eller joggesko, forteller Jakob.

Hans karriere startet i 2015 som trainee i Azets (da Visma Services) hvor han var regnskapsfører, hovedsakelig for bensinstasjoner. Etter traineeperioden tok han over en midlertidig stilling som teamleder. 

- Da satt jeg plutselig med to hatter, ettersom jeg i tillegg til regnskapsarbeidet fikk personalansvar og administrative oppgaver. Det var en bratt læringskurve, og ganske langt utenfor min komfortsone til tider. Men veldig givende og lærerikt, understreker Jakob.

Jakob jobbet som teamleder i ca. to år før han startet som Service Delivery Manager i Large Accounts, avdelingen som håndterer de største kundene i Azets. Nå har han ansvar for leveransen til en stor og viktig kunde, samtidig som han jobber for å effektivisere interne prosesser og bistå der hvor det er behov i avdelingen. 

- Mitt beste minne fra Azets så langt må være da jeg fikk beskjed om at Azets ønsket å satse på meg som teamleder

- Mitt beste minne fra Azets så langt må være da jeg fikk beskjed om at Azets ønsket å satse på meg som teamleder. Jeg var nettopp ferdig som trainee, og det øyeblikket har lagt grunnlaget for min karriere videre, sier Jakob.

En typisk arbeidsdag for Jakob preges av hvilket prosjekt han holder på med, og det kan til tider være en del møter, enten internt eller med kunder.

- Det kan også være å sitte med hodetelefoner på for å finne den gode løsningen. Det er nye oppgaver og utfordringer i et fag jeg trives godt med, og i en bransje som er i stadig vekst og endring. Samtidig er det ganske “9-5” og forutsigbart, noe som også passer meg bra med småbarn på hjemmebane, sier han.

Etter at Jakob var ferdig med studiene var han i likhet med de fleste avgangsstudenter på jobbjakt.

- Det var Azets jeg fikk best inntrykk av etter å ha vært på intervjuer hos ulike arbeidsgivere. Jobblivet har bekreftet at jeg tok riktig valg da, og jeg har ikke sett meg tilbake siden, avslutter Jakob fornøyd. 

LailaGjosund.jpg

Laila Gjøsund er 30 år, og bosatt på øya Vigra utenfor Ålesund med mann og to små sønner.

- Fritiden min er barna mine og vi trives godt ute med alle våre mikroeventyr. I disse dager går det mye i leting etter insekter i hagen, sykkelturer til en av våre mange fjører eller en tur på fjellet, forteller Laila.

Laila har en mastergrad i økonomi og administrasjon fra NHH. Hun starter sin karriere som trainee i 2013 hos Azets (da Visma Services) i Bergen.

- Traineeperioden var ganske unik på den måten at alle dører var åpne hvis man tok initiativ. Selv om regnskap og rådgivning var mitt fag og hovedområde, så fikk jeg også erfare så mye annet. Jeg var innom HR og rekruttering, bedriftspresentasjoner, salgsmøter og samarbeid med de interne advokatene. Jeg fikk stadig kjenne på det å være utenfor komfortsonen og jeg vokste mye. Azets har virkelig mye å by på, bare man tør å prøve seg, sier Laila.  

Da traineeperioden var over fikk hun autorisasjon som regnskapsfører. En viktig milepæl for Laila var nådd. 

- I 2016 fikk jeg stillingen som Quality Assurance Manager for region nordvest, og jeg hadde på det tidspunktet flyttet kontorsted til Ålesund. Jeg opplevde noe unikt da jeg gikk over i denne stillingen. Foruten nye fantastiske kolleger på tvers av landet, kom jeg nå inn i et nettverk med selskapets fremste hoder innenfor kvalitet, forteller Laila entusiastisk. 

Ett år senere fikk Laila nok en stor forespørsel om å bistå daværende kvalitetsdirektør grunnet en forestående permisjon - noe hun så på som et ærefullt oppdrag! 

- Jeg fikk gjennom denne tiden en smakebit på hva som rørte seg i en slik stilling, hvilke spørsmål som kom, hvilke svar som ble gitt, og hvilke vurderinger som måtte legges til grunn. Bokholderen i meg fikk smålig angst - et svar hadde ikke to streker under seg. Regelverk krever tolkning, og området kvalitet i en organisasjon favner så mangt, sier Laila. 

I dag har Laila et tett samarbeid med kvalitetsdirektøren i Azets, Randulf Bakken. 

- Det å få være med å sette standarden for et ledende regnskapsbyrå, i en bransje som endres raskt, er utrolig spennende

- Det å få være med å sette standarden for et ledende regnskapsbyrå, i en bransje som endres raskt, er utrolig spennende, sier Laila.

Laila har en variert arbeidshverdag med ulike oppgaver hvor sentrale rutiner og retningslinjer alltid står i sentrum, og finne ut hvordan vi kan bli enda bedre.

- Våre rutiner blir stadig testet i eksterne revisjoner, om det er Regnskap Norge, Finanstilsynet, ISO eller ISAE. En typisk dag vil alltid bestå av å undersøke og besvare henvendelser fra kolleger. Det går også mye tid til å utvikle prosesser og løsninger. Ikke minst er kunderettet arbeid viktig i Azets, spesielt på vårparten når det er årsoppgjør. Dette preger også min arbeidshverdag, forteller Laila.

Laila gjorde noen grundige vurderinger før hun valgte en jobb i Azets. 

- Den bredden Azets representerer med antall kontorer, ansatte og satsing innenfor teknologi og kompetanse appellerte til meg. Under studietiden orienterte jeg meg om selskaper jeg kunne tenkt meg å jobbe i, og Azets skilte seg ut på disse områdene. 

Hun gikk på karrieredager og pratet med noen av våre ansatte etter bedriftspresentasjoner. 

- Jeg møtte jordnære og hyggelige mennesker som var lette å prate med. Jeg følte det var en match i verdiene som de så etter og tenkte at her var det trolig et arbeidsmiljø jeg kunne trives i. Dette var også en viktig faktor for meg, forteller Laila.  

Laila mener at interessen for faget er en viktig faktor når man skal velge hva man skal jobbe med. Hun føler at hun har noe å bidra med og da gir arbeidsoppgavene og jobben også mer mening.

- Det handler også mye om å tørre å gripe de mulighetene man får og se hvor veien går. Jeg har grepet alle muligheter Azets har bydd på, og det har gitt meg en interessant jobb som jeg gleder meg over hver eneste dag, avslutter hun stolt. 

Her kan du se mer om karrieremulighetene i Azets. Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Azets, sjekk karrieresidene våre eller vår Instagram-profil.

post author

Om Henriette Bore

Henriette jobber som HR-rådgiver i HR-avdelingen i Azets. Hun har en bachelor i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania, og har jobbet i Azets i tre år. Hun jobber hovedsakelig med rekruttering og employer branding. Hun er stolt av å være en del av verdens beste HR-gjeng, og sammen har de et kompetansetungt, morsomt og utviklende arbeidsmiljø.