Livet på 78 grader nord - og veien dit

Azets Life | 12.09.2023

av Malin Eggen

I november 2022 fikk vi en forespørsel fra Universitetssenteret på Svalbard om vi hadde en ledig lønnskonsulent som kunne jobbe på Svalbard i 6 måneder.

Edel reiste opp til Svalbard på fire dagers varsel

Bjarte Erstad, salgssjef i Azets Hordaland, forteller at vi kastet oss rundt med en gang for å finne riktig konsulent til jobben. Oppdraget ble annonsert på intranettet vårt, og det var flere hos oss som ønsket seg denne muligheten. Etter en grundig vurdering fra blant annet intervjurunder landet vi på en kandidat fra nyutdannet-programmet kullet 2022. Edel Louise Emberland ble satt på hurtigkurs i nødvendige programmer. Etter ankomsten til Svalbard, fikk hun fjernoppfølging og veiledning fra Lillestrøm. 

Vi spurte Edel hvordan hun selv opplevde å få nyheten og hvordan starten var på Svalbard.

Da jeg fikk tilbud om dette oppdraget, ble jeg både overrasket og glad. Ettersom jeg var relativt fersk i arbeidslivet på den tiden, hadde jeg ikke forventet å bli valgt. Jeg var veldig spent på muligheten til å jobbe på unike og eksotiske Svalbard.

Reiste opp til polarnatta

Edel reiste opp til Svalbard i polarnatta, sola er altså ikke å se på flere måneder. 

“Lokalbefolkningen var svært imøtekommende da jeg ankom Svalbard, og jeg ble raskt kjent med mange hyggelige mennesker. Flere var bekymret for min trivsel i mørketiden, men jeg ble tatt godt vare på, både på jobb og sosialt. En av de første anbefalingene jeg fikk, var å skaffe meg en snøscooter. Etter flere budrunder på ulike snøscootere kapret jeg en Ski-doo Grand Touring Ace”.

EdelEmberland_lønnskonsulent_svalbard.jpg

På spørsmål om hva som har vært de fineste opplevelsene på fritiden svarer Edel:

“Jeg har hatt gleden av å utforske store deler av øya (Spitsbergen) med snøscooteren min. Jeg har fått se isbjørner, hvalrosser, seler, polarrever og en overflod av reinsdyr på nært hold. Å oppleve dette har virkelig vært en drøm. I tillegg har jeg besøkt Isfjord Radio, Barentsburg, Pyramiden og Østkysten, for å nevne noen steder. Vi har krysset sjøis, isbreer og utforsket isgrotter. Det aller beste har vært helgene jeg har tilbrakt på hytteturer i den urørte, arktiske villmarken”.

Edel_Svalbard_hjelm.jpg

Svalbard_edel_tur.jpg

Lærerikt med jobben som lønnskonsulent

Det som har vært spesielt lærerikt med dette oppdraget har vært muligheten til å jobbe på en ny måte og med nye mennesker. Edel sier også at hun har måttet lære seg å jobbe selvstendig. Arbeidet har krevd at hun tar initiativ og håndterer oppgavene på egen hånd.

Planen for Edel var å være der ut juni 2023. Men da vi fikk forespørsel på en ny stilling som HR konsulent hos samme kunde, landet de på at de kunne tenke seg Edel til dette oppdraget også, forteller Bjarte. Dialogen med UNIS har vært god hele perioden med statusmøter jevnlig for å følge opp. Edel reiste derfor opp igjen i august for å tiltre i den nye stillingen som HR konsulent med varighet til midten av desember 2023.

Bjarte Erstad påpeker at denne historien viser at vi i Azets som helhet er gode til å bruke de ressursene som eksisterer fra ulike forretningsområder i selskapet.

Til slutt ønsker Edel å fremheve:

Jeg vil sterkt anbefale andre å gripe slike muligheter hvis de dukker opp. Dette oppdraget har gitt meg mange nye erfaringer og minner for livet. Det å utfordre seg selv på nye steder, og i nye arbeidsmiljøer er en unik mulighet til personlig vekst og berikelse.

Hundekjoring_Svalbard løonnskonsulent Azets

Les om karriere­muligheter i Azets: En reise i skyen
Tips til digitalt jobbintervju

Ledige stillinger i Azets

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som er i sluttspurten av relevant studieløp eller nettopp har fullført. Azets har varierte og gode muligheter med programmer for nyutdannede innen regnskap, lønn, HR, Advisory og IT. Hos oss får du jobbe med den mest fremtidsrettede teknologien i bransjen, og vi har det beste fra to verdener: en skybasert kundeportal og markedets mest komplette forretningsløsninger.

Nyutdannet i Azets: Kickstart karrieren i et spennende og solid selskap i vekst

post author

Om Malin Eggen

Malin jobber som HR-rådgiver, og har en bachelor i HR og personalledelse fra Høyskolen Kristiania. Hun har tidligere jobbet med rekruttering i bemanningsbransjen. I Azets arbeider Malin hovedsakelig med rekruttering og employer branding og har et stort engasjement for disse områdene.