En Azets-reise med Veronica Halsvik som prosjektleder i Romania

Azets Life | 18.08.2023

av Stine Jørgensen

Veronica Halsvik har vært i Azets i snart 15 år. Hun har gjennom årene vært innom mange ansvarsområder og arbeidsoppgaver innenfor lønn. Nå har hun tatt på seg nye utfordringer internt i selskapet, utenfor landegrensene. Vi har tatt en prat med henne om hennes reise i Azets og hvordan hun trives utenlands.

"Jeg kan begynne med å fortelle at jeg startet som lønnskonsulent på storkundeavdelingen vår i 2009. Jeg har hatt mange spennende år i Azets, hvor jeg har jobbet med interessante kundecaser."

Veronica har gjennom disse årene vært kundeansvarlig, superbruker på lønnssystemet vårt, samt Quality Assurance Manager. 

I Azets har vi et stort fokus på utviklingsmuligheter og at du skal få brukt bredden av kompetansen din for å kunne utnytte egne ferdigheter. Etter mange år med de samme arbeidsoppgavene følte Veronica seg klar for noe nytt og ville utfordre seg ytterligere.

Det er når du føler deg for komfortabel at du bør kaste deg inn i nye utfordringer.

Vi har et team i Romania som jobber med å effektivisere våre operative områder. Veronica forteller at hun synes prosjektarbeidet i Romania virket spennende og valgte å søke på en intern utlysning på vårt intranett. 

Hun fikk oppdraget, og sammen med en annen kollega fra Norge som jobber innen regnskap dro de nedover til Sibiu i Romania. 

Foto: Sibiu by

"Jeg var veldig spent og hadde litt sommerfugler i magen, særlig fordi jeg ikke ante hva som ventet meg kulturelt sett."

Selv om Veronica og kollegaen skulle jobbe på ulike prosjekt, forteller hun at det var hyggelig å være to som skulle begynne samtidig i Romania. Nå har hun og kollegaen jobbet der i nærmere ett år og Veronica deler med oss hvordan hennes opplevelse har vært.

Jeg trives best når jeg blir utfordret og i miljøer der utvikling er i fokus.

En del av ansvarsområdene til Veronica i dag er å jobbe med opplæring og kvalitetssikring av effektiviserings- og automatiseringsprosessene våre som foregår i Romania. Hun arbeider med lover og regler i lønnsproduksjon og identifiserer nye oppgaver som kan håndteres av de flinke medarbeiderne våre i Romania. 

  

Foto: Veronica på kontoret i Sibiu

"Jeg blir gitt og vist mye tillit i prosjektet og må jobbe en del selvstendig, men det er godt å ha et team med høy kompetanse i ryggen som står klare til å bistå ved behov."

Veronica kan fortelle at hun blir utfordret både profesjonelt og personlig i rollen. Hun har hatt en bratt læringskurve og fått en uunnværlig erfaring som styrker og skaper nye kvaliteter man kan ta med seg videre i karrieren. 

"Fra tidligere roller i Azets er jeg vant til å jobbe selvstendig og med korte tidsfrister, mens når jeg jobber prosjektbasert er det en langsiktig målsetning og uten nære tidsfrister. Her har jeg virkelig fått lære hvordan jeg kan drive et prosjekt fremover. Dette kjenner jeg har vært utfordrende, men har også påvirket meg til å tenke annerledes. Personlig har jeg utviklet meg mest på tålmodighet og kommunikasjon."

Veronica føler seg heldig som har fått lov til å jobbe videre i Azets Norge, utenfor landets grenser. I Romania føler hun seg godt ivaretatt av varme og imøtekommende mennesker, og det å få oppleve en helt annen kultur både i jobb og privat sammenheng er interessant, sier hun. Sibiu er en vakker og kulturell by omgitt av høye fjell, forteller hun. På fritiden er Veronica nemlig veldig glad i å være utendørs, samt å utforske nærområdet, gjerne sammen med kollegaen fra Norge.

Foto: På torget i Sibiu by

Ellers er Veronica en sporty, eventyrlysten og sosial Azetser. Du finner henne ute med venner, på løpetimer på treningssenter eller på reisefot.

post author

Om Stine Jørgensen

Stine er HR-rådgiver i Azets sitt interne HR-team og jobber hovedsakelig med rekruttering og Employer Branding. Hun har en mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi fra NTNU og har tidligere jobbet med strategisk og operativ rekruttering i IT-bransjen.