Karriere innenfor IT i Azets

Azets Life | 07.04.2021

av Tyra Nyeborg

Geir Granum og Anders Ranum Nordahl er begge direktører innenfor IT i Azets. Her vil du få et unikt innblikk i deres karriere og arbeidshverdag. Du vil også få mer innsikt i hvilke muligheter som finnes innen IT/Technology i Azets.

 

En spennende reise

Geir Granum er 40 år, og jobber i dag som direktør for forretningsområdet IT. Her forteller han litt om seg selv, sine første år i selskapet, og hvordan han endte opp med den rollen han har i dag. 

- Jeg er bosatt på Røa i Oslo sammen med min kone Camilla, og mine to døtre, Mathea på 10 år og Emma på 8 år. I tillegg er jeg matfar til en søt liten valp på 14 uker, en Australian Cobberdog. Fritiden går med til å være fotballtrener for jentene mine, i tillegg til at jeg liker å holde meg i aktivitet, enten ved å gå på ski, løpe eller sykle, forteller Geir. 

IMG-3200.JPG

 

 

Geir startet i Azets i 2013, etter å ha fullført en bachelorgrad i finans på BI. Han ble kjent med selskapet gjennom en bedriftspresentasjon på BI, og fattet umiddelbart interesse for de mulighetene Azets hadde å by på. Han begynte som trainee innenfor regnskap, i storkundeavdelingen, med ansvaret for å kjøre regnskapet for utvalgte bensinkunder.

- I 2014 fikk jeg muligheten til å ta over som teamleder på LA Retail, med ansvaret for noen av de største og mest strømlinjeformede leveransene i Azets, blant annet for Shell/ST1 og Circle K. Dette skjedde raskt, og var utrolig lærerikt. Jeg hadde ikke hatt så lang fartstid i selskapet før dette realiserte seg, så det var veldig spennende å få denne muligheten så tidlig i karrieren. 

Noen år senere tok Geir sin karriere en ny vending, da det dukket opp en spennende mulighet internt i selskapet.

- Etter sommeren i 2017 fikk jeg anledning til å tre inn i rollen som prosjektleder på IT. Jeg har nok hatt en interesse for IT hele veien, men det var muligheten til å jobbe med prosjektledelse internt som fikk meg til å bytte forretningsområde. 

Da Geir i fjor sommer ble spurt om å overta som IT-direktør etter å ha jobbet tre år innenfor IT, visste han med en gang hva han skulle svare.  

- Dette var jeg ikke i tvil om jeg ville. Jeg takket ja umiddelbart! 

Geir forteller videre om en variert og hektisk arbeidshverdag, der han inngår i selskapets ledergruppe. Som ansvarlig for IT i Norge, med ca 60 ansatte i Norge og 40 i Romania, er arbeidsoppgavene mange og bredden i oppgavene stor. 

- Mitt hovedfokus er å sørge for at vi på IT tilrettelegger på best mulig måte for våre kunder og ansatte, slik at de opplever at våre systemer og applikasjoner fungerer optimalt. Jeg forsøker å jobbe tett med alle mine ledere på IT, og vi har derfor opprettet ulike fora for informasjonsdeling og meningsutveksling. Min viktigste oppgave er å sørge for at alle ansatte på IT har best mulig forutsetning til å lykkes i å gjøre en så god jobb som mulig. 

Azets har fire avdelinger innenfor IT. Det er en avdeling for utvikling, operations/drift, samt et eget konsulentteam som jobber knallhardt for å bistå produksjonen. I tillegg har vi et eget prosjektteam som jobber og støtter både interne og eksterne IT-prosjekter.

Geir forteller med engasjement om utviklingen på IT, som drives av å skape enda bedre kundeopplevelser.

- Det er utrolig spennende tider på IT! Vi er i stadig vekst og er kanskje det området som vil være mest avgjørende i morgendagens setup. Det er utvilsomt veldig motiverende å jobbe med en kunde-setup som stadig blir mer datadrevet og hvor kundene hele tiden ønsker og pusher på for en automatisert og mer effektiv arbeidshverdag. Dette setter tydelige krav inn mot oss i arbeidet med å lage gode løsninger for flest mulig, hvor så mye som mulig skal foregå automatisk og sømløst. I tillegg holder vi på med en reise fra on-prem til cloud, hvor vi har valgt å samarebide med  Amazon Web Services (AWS). En reise inn i skyen som er veldig spennende å ta del i. 

 

Les mer: Karrieremuligheter: En reise i skyen 

 

Når vi spør Geir hva han synes er det beste med å jobbe i Azets, er han kjapp i svarene. 

- Det beste med å jobbe i Azets er uten tvil menneskene og folkene som jobber her. Vi har tonnevis med kompetanse og er faglig dyktige, men det er likevel kulturen og folkene som gir meg personlig den største motivasjonen og positive energien. Vi er i tillegg bransjens største aktør, så arbeidsoppgavene og kundene er mange. Det gjør at vi hele tiden må være et skritt foran, og dette gir drivkraft og ståpåvilje hver eneste dag. 

Azets ser nå etter nye teknologi-hoder og til høsten starter vi opp med et nytt trainee-program. Geir er ivrig etter å få dette på plass og forteller om fordelene ved å få inn yngre profiler i selskapet.

- Alle selskaper trenger påfyll av unge og sprudlende mennesker, og hos oss har vi veldig god erfaring med å ta unge mennesker inn og gi folk ansvar. På IT isolert ser vi en stadig utvidelse av arbeidsoppgaver og derfor ønsker vi alle nyutdannede innen IT velkommen til å være med å løfte oss enda noen nivåer. Unge folk kommer med masse gode innspill, de våger å utfordre etablerte sannheter og tvinger frem at allerede vedtatte løsninger må sees i nytt lys.  

Videre forteller Geir om hvordan Azets legger til rette for at IT-traineene skal få den beste starten på karrieren hos oss. 

- Vi har lagt opp til et ettårig traineeprogram, der du vil gå gjennom fire ulike rotasjoner (utvikling, konsulent, operations og salg/kunde). Du vil få tildelt en fadder, og få den kursingen, oppfølgingen og opplæringen du trenger for å lykkes hos oss. Du får muligheten til å hente erfaring fra “hele” bredden inne hos IT, og det er rom og takhøyde til å stille et par spørsmål for mye. I Azets tror vi på å gi folk ansvar tidlig, og hvis du er villig til å ta dette ansvaret vil du “bli kasta på dypt vann” og oppleve en enorm mestring og vekst.

 

Vil du starte din karriere som IT-trainee i Azets? Finn ledige stillinger her

 

Azets Technology  

Anders Ranum Nordahl jobber i dag som direktør for forretningsområdet Azets Technology. Han er 31 år, gift, og bosatt i Tønsberg med sin kone og to sønner, henholdsvis på 3 år og 7 mnd. 

- Jeg er tidligere ishockeyspiller, men har også vært aktiv innen seiling og hatt en kort karriere som ivrig mosjonist på sykkel. Familie og jobb blir nå prioritert før idrettslige konkurranser, men jeg forsøker å være så aktiv som mulig på fritiden med trening, tur i skog og mark og båtliv om sommeren.

IMG-0916.JPG

 

Anders ble ansatt i Azets som trainee i et 2-årig program rett fra økonomistudier i 2012, der han i alle hovedsak jobbet med regnskap for storkundeavdelingen. Deretter fikk han en spennende muligheten i IT-avdelingen som prosjektleder, hvor han jobbet med diverse IT-prosjekter både internt i selskapet og mot kunder. Han hadde to ulike lederstillinger internt i IT-avdelingen, før han sommeren 2020 ble direktør for vårt nye forretningsområde, Azets Technology.

Anders forteller at det var tilfeldighetene som gjorde at han gikk over fra å jobbe med regnskap til IT. 

- Det var ikke sånn at jeg hadde en plan om å jobbe med IT, men tilfeldighetene gjorde at jeg fikk en spennende mulighet i IT-avdelingen, og så har ballen bare rullet derfra, forteller Anders. 

Som direktør for Azets Technology har han en veldig variert arbeidshverdag som inneholder blant annet strategi, salg, markedsføring, personalledelse, rekruttering og mye mer.

- Det viktigste vi jobber med er våre kunder. Derfor prioriteres møter med eksisterende og potensielle nye kunder høyt. Det samme gjør oppfølgning av våre medarbeidere og min ledergruppe, for å sikre at vi når målene våre.

Anders forteller at han har vært med å forme forretningsområdet Azets Technology fra starten. 

- Da det ble bestemt at Azets Technology skulle bli et enda tydeligere satsningsområde og at det skulle skilles ut fra IT og bli et eget forretningsområde, føltes det som et veldig naturlig steg for meg å tre inn som leder. Heldigvis ble jeg også vist denne tilliten, sier Anders. 

Azets Technology er en ren kommersiell enhet som leverer IT-tjenester til kundene, helt uavhengig av våre regnskap- og lønnsleveranser. Dette skiller Azets Technology fra IT-avdelingen, som støtter våre forretningsområder innen regnskap og lønn slik at de har den beste IT-plattformen og de beste IT-løsningene på markedet når de selger sine tjenester. 

- Vi skal sørge for at Azets er en viktig leverandør også til de som ikke outsourcer regnskap og lønn, men som har det samme behovet for effektive og digitale prosesser. Våre tjenester har blitt veldig godt mottatt i markedet siden vi introduserte dem. Veksten har vært meget god, men vi har enda større ambisjoner og sikter høyt for årene som kommer, sier Anders. 

Anders forteller videre om hva han mener er det beste med å jobbe i Azets.

- Vi er et markedsledende selskap som går foran i bransjeutviklingen. Hos oss finnes det et hav av muligheter for de som ønsker å lære og ta ansvar. Veien er kort til betydelig utvikling for de som tar tak og leverer godt, og størrelsen vår gjør det mulig å åpne dører du ikke visste fantes! 

Anders er sammen med Geir ansvarlig for IT-trainee programmet, og deler her sine tanker rundt det å få inn nyutdannede profiler i selskapet. Dette er han svært positiv til.

- Jeg mener at det er noe av det aller viktigste vi gjør. De er nysgjerrige, lærevillige, gode til å stille spørsmål og har med seg ny kunnskap og nye perspektiver som er helt avgjørende for at vi skal lykkes i fremtiden.

Som IT-trainee i Azets er det mange muligheter. Du kan få jobbe med integrasjonsutvikling, ERP-implementering og oppsett, løsningsarkitektur, prosjektledelse, og som applikasjons- og BI & Analytics-konsulent. Anders så tydelig fordeler ved å starte sin karriere som trainee. 

- Du får muligheten til å lære, samtidig som du får et bredere innblikk i virksomheten ved å ruller i ulike roller i en periode. Det vil gi en uvurderlig erfaring i en mer permanent rolle i selskapet senere. Dette er en fantastisk mulighet, og jeg gleder meg til å sette i gang med programmet til høsten, avslutter han engasjert

Lyst til å jobbe med IT? 

Sjekk ut våre ledige stillinger.

 

post author

Om Tyra Nyeborg

Tyra jobber som HR-rådgiver i HR-avdelingen i Azets. Hun har en bachelor i psykologi, og en master i arbeids- og organisasjonspsykologi fra NTNU Trondheim. Hun har jobbet i Azets siden august 2019, og arbeider blant annet med rekruttering, employer branding og lederstøtte.