Hvordan er det å jobbe med regnskap i Azets?

Azets Life | 13.06.2023

av Henriette Bore

Hvordan er det egentlig å jobbe med regnskap i dag? Vi har spurt Eli og Jens som forteller oss om sin arbeidshverdag og hvordan en typisk dag i Azets kan se ut. De bor begge i Oslo og jobber hovedsakelig fra Azets sitt kontor på Skøyen. 

Eli er 29 år og kommer fra Tromsø, men flyttet til Oslo i 2019. Hun har en mastergrad i økonomi og administrasjon med fordypning i finans og økonomisk analyse ved Universitetet i Tromsø. Hun har en aktiv livsstil og spiller fotball på fritiden. 

EliPedersen-1.jpg  EliPedersen-2.jpg

Foto: Privat

Det er så utrolig mange ulike arbeidsoppgaver. Det er spennende!

Min karriere i Azets startet høsten 2021 da jeg begynte som rådgiver. Jeg fikk tidlig egne kunder og hadde mange kundebesøk i starten for å gjøre meg godt kjent. Hver dag er det noe nytt og spennende.”, sier hun

Vi har over 700 kollegaer i Romania som støtter hele organisasjonen. Som rådgiver i Norge betyr det at vi fungerer som en Controller og kan bruke mer tid på å skape en kunderelasjon. 

“Det er så utrolig mange ulike arbeidsoppgaver. Det er spennende! Man får innblikk i ulike bransjer og det er så mange ulike kundegrupper. Det er nye utfordringer hver eneste dag.” 

Eli jobber i segmentet for små-og mellomstore bedrifter. Siden hun startet har hun fått bred erfaring gjennom den store variasjonen i kunden og de ulike problemstillingene som dukker opp.

“I Azets er vi gode på kundekontakt og jobber mye med det. Det er essensielt for oss å forstå hva som er viktig for kundene våre for å kunne levere best mulig kvalitet. Det vil være en annerledes erfaring å jobbe i et byrå, sammenlignet med inhouse. Hos oss er vi innom flere type problemstillinger og lærer enormt mye på kort tid,” forklarer Eli. 

Som nyutdannet er det vanskelig å vite hvor man skal starte etter endt utdanning. Eli har klar tale til deg som holder på med utdannelse innenfor økonomi:

“Du får en god innføring i økonomifaget ved å jobbe med regnskap. Det blir enklere å forstå hvordan alt fungerer - økonomien i en bedrift, god bransjeforståelse, hvordan en bransje utvikler seg og økonomisk analyse”.

Vi tilbyr ulike kurs for våre ansatte og mulighetene er mange - det er opp til hver enkelt. Vi jobber med regnskap fra A-Å og de fleste gjør årsoppgjør på egne kunder.

“Våre kollegaer i Romania gjør mye av den daglige oppfølgingen av kundene, som bokføring, avstemming, osv. slik at vi som jobber i Norge fungerer mer som controllere og rådgivere. Hos oss er det mye ansvar og veldig varierende oppgaver. Derfor er det svært spennende å jobbe i Azets. ” 

Etter kort tid i Azets grep Eli muligheten til å bli teamleder. Hun har nå ansvaret for syv ansatte i tillegg til at hun jobber operativt med kunder og regnskapsfaglige oppgaver. 

“Det var en stor overgang, spesielt med personalansvar. Heldigvis har vi et stort spenn i avdelingen. Det er helt rått og så givende. Jeg har fått unik kunnskap fra noen av mine kolleger som har jobbet med regnskap i Azets i over 20 år. Det har vært helt avgjørende for min utvikling.

“Det beste med å jobbe i Azets er uten tvil - menneskene”, avslutter hun engasjert.

Du får en god innføring i økonomifaget ved å jobbe med regnskap

Regnskapskonsulent, Jens Kristian Huseby, har hatt en bratt læringskurve siden han startet i Azets i august 2021. Han er 27 år, bor på Majorstua i Oslo og er lykkelig gift. Etter at han gjennomførte sin bachelor i økonomi og administrasjon i Kristiansand, valgte han å flytte til hovedstaden. 

JensKristian-1.jpg  JensKristian-2.jpg

Foto: Privat

Jeg startet som nyutdannet og fikk raskt ansvar for egne kunder. Det er lærerikt og betydningsfullt. Nå har jeg månedlig avslutning av kundens regnskap, som vil si at jeg utarbeider rapporter og analyser som jeg går gjennom sammen med kunden”. 

Jens Kristian jobber i et team med 12 personer på storkundeavdelingen vår. Han har en såkalt tredelt kundeportefølje og møter mange ulike problemstillinger. 

“Vi har mange gode sparringspartnere på teamet og ofte har vi de samme problemstillingene på tvers av kundegruppen, som gjør at vi kan finne en felles løsning for flere av våre kunder,” forteller Jens Kristian videre. 

En sentral del av jobben er å være en rådgiver for kunden.

Det er viktig å hjelpe kundene til å se mulighetene. Vi ser på bedriftens finansielle historie og forsøker å være den sparringspartneren som kunden trenger. Jeg snakker med alle kundene mine hver måned og trives godt med kundebesøk - det er kjempegøy! Målet er å legge til rette for at kundene får frigjort mer tid,” utdyper han engasjert. 

Det som overrasket Jens Kristian mest med å jobbe innenfor regnskap er variasjonen i arbeidsoppgavene. 

Jeg synes det er gøy fordi ingen dager er like og dagene blir heller ikke alltid som jeg har planlagt.

Han er også engasjert i å være en positiv bidragsyter i arbeidsmiljøet og med i styret til Personalklubben. Azets sine kontorer i Oslo og Omegn har en felles personalklubb hvor det arrangeres ulike sosiale, kulturelle og fysisk aktiviteter. Alt fra hytteturer, forestillinger, langrennskurs og kajakk. 

Jeg synes det er et veldig godt arbeidsmiljø her. Vi prøver å finne på mye gøy også etter arbeidstid. Jeg trives best med å jobbe på kontoret, og liker å sitte i et åpent landskap. Det er viktig for meg å bygge en god kultur blant kollegene, og jeg ønsker å være tilgjengelig - særlig for de som er nyutdannede eller akkurat har begynt.”

I Azets er det fleksibelt og mulighet for hjemmekontor noen dager i uken. Jens Kristian setter pris på at Azets er gode på work-life balance. 

“Veien blir til mens man går. Det er litt opp til en selv, men viser man initiativ, så er det mange muligheter i Azets,” avslutter han.

Navn: Eli Karoline Pedersen
Stilling: Teamleder  
Forretningsområde: Regnskap for små og mellomstore selskaper
Bakgrunn: Master i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Tromsø

EliPedersen.jpg

Navn: Jens Kristian Huseby
Stilling: Regnskapskonsulent
Forretningsområde: Regnskap for store selskaper
Bakgrunn: Bachelor i økonomi og administrasjon, Universitetet i Agder

JensKristianHuseby.jpg

post author

Om Henriette Bore

Henriette jobber som HR-rådgiver i HR-avdelingen i Azets. Hun har en bachelor i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania, og har jobbet i Azets i tre år. Hun jobber hovedsakelig med rekruttering og employer branding. Hun er stolt av å være en del av verdens beste HR-gjeng, og sammen har de et kompetansetungt, morsomt og utviklende arbeidsmiljø.