Karrierevalg – Det perfekte stedet å utvikle seg

Azets Life | 29.05.2018

av Sindre Fjærtoft

Anders Ranum Nordahl og Edvard Kvåle Ulla har begge skiftet beite internt i Azets – og tatt store karrieresteg. Begge er skjønt enige om at Azets’ fleksible karrieremodell har gitt dem unike muligheter.

– Azets tilbyr deg ikke en fast karriereplan der du vet nøyaktig hvor du er om fem år. Det du til gjengjeld får er ansvar, tillit og spennende oppgaver, samt muligheter til å virkelig vokse og utvikle deg – og karrieren din – slik du selv ønsker.

personspeak.jpgAzets tilbyr en karrieremodell der du kan bevege deg mellom de forskjellige fagområdene. Det er et perfekt sted å utvikle seg, både faglig og personlig. 

Ordene stammer fra Azets-medarbeiderne Anders og Edvard, som nå skal jobbe sammen i satsingsområdet Azets Technology. Men de to har hatt vidt forskjellige reiser i Azets.

KARRIERE I AZETS

Fra trainee til leder for fem IT-team

Anders startet som trainee sammen med 50 andre håpefulle i høsten 2012. Han begynte som regnskapsmedarbeider i Oslo det første året, før han ble med i et nystartet rådgiverprogram.

Ett år senere, da traineeprogrammet var ferdig, ble en IT-prosjektlederstilling plutselig ledig. Da bestemte Anders seg for å gripe sjansen.

Anders_riktig-296x300.png

personspeak.jpgJeg er en IT-interessert økonom, men hadde ikke sett for meg å jobbe med IT. Da Azets ga meg muligheten, valgte jeg likevel å hoppe i det. Jeg hadde nok aldri havnet i IT uten Azets.

Det sier Anders om den litt uvanlige overgangen.

Anders, som egentlig hadde planer om å starte på sin mastergrad på dette tidspunktet, så dette som en unik mulighet som han trolig ikke ville få igjen. Derfor valgte han å utsette masterstudiene. I dag gjennomfører han mastergraden på deltid, ved siden av krevende heltidsjobb i Azets.

– Fått utallige muligheter

Med god mentoring og veiledning fra sjefen sin, blomstret Anders som prosjektleder for IT.

Han forklarer: – Jeg har hatt en sjef som har utfordret meg og bidratt sterkt til min faglige og personlige utvikling. Hadde det ikke vært for han, hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag. Med mange omfattende IT-prosesser og strukturelle endringer i selskapet, har jeg fått utallige muligheter jeg kanskje ikke hadde fått i andre selskaper og med andre ledere.

På kun seks år har Anders altså gått fra et toårig traineeprogram til å få ansvaret for fire forskjellige IT-team. Det femte og siste teamet er nå i ferd med å bli etablert. Og det er her Edvard kommer inn i bildet. Han vil nemlig spille en nøkkelrolle i teamet til Anders, i en nyopprettet stilling i Azets Technology.  

Edvard-300x300.jpg

personspeak.jpgJeg fikk inntrykk av at «ting skjer» i Azets allerede under jobbintervjuet, og det har jeg virkelig fått bekreftet i løpet av min tid i selskapet.

Bratt læringskurve

For to år siden var han på jakt etter en deltidsjobb der han kunne få relevant arbeidserfaring, og en potensiell arbeidsgiver etter endte masterstudier ved Handelshøyskolen BI.

Jobben han søkte på, og fikk, var som Junior Account Manager for det som i dag kalles Business Support. Der er han i hovedsak førstelinje for alle innkommende henvendelser fra potensielle nye kunder, via telefon, chat og e-post. Teamet har i tillegg hatt mange og varierte oppgaver og jobbet tett på de fleste andre avdelingene i Azets, inkludert ledelsen. Selv synes Edvard at læringskurven har vært bratt, og at de stadig nye oppgavene har stilt krav til tilpasningsdyktighet.  

– Det har vært kjempespennende, særlig fordi ting har endret seg mye underveis. Teamet har vært fleksible og tatt imot nye arbeidsoppgaver med åpne armer, noe som har gitt meg mange muligheter til å lære og utvikle meg – faglig og personlig. I Business Support lærer du selskapet å kjenne veldig godt, og du lærer om våre kunders ønsker og behov. Du lærer rett og slett utrolig mye om hvordan ting fungerer i næringslivet.

Med engasjement, drivende dyktighet og gode leveranser hele veien, ønsket Azets å legge best mulig til rette for å la Edvard utvikle seg videre i selskapet.   

– Jeg var litt usikker på hva jeg ønsket å gjøre etter fullført mastergrad, og dette snakket jeg åpent med lederen min om da jeg gikk i gang med mitt siste år på BI. Han har virkelig vært behjelpelig på alle måter. Til tross for bemanningsutfordringer i teamet og at vi snakket om at jeg skulle bli en stund til, har han vært raus og ikke bare latt meg gå, men også lagt til rette for videre karriereutvikling.

Satser på software

Det var omtrent på dette tidspunktet Anders fikk vite at det satt en dyktig kar i Business Support-teamet som snart var klar for en heltidsjobb.  

– Jeg ønsket virkelig å fortsette i Azets, og da Anders tok kontakt var jeg ikke i tvil om at dette var et godt og riktig steg for meg. Jeg har, i likhet med Anders, økonomibakgrunn og det blir en utfordring å bytte fagområde. Men IT-interessen er stor, og jeg er ivrig og har lyst til å lære.

Edvard utdyper:

– Jeg går inn i en ny materie, hvor veien skal bli til underveis. Rollen min i Azets Technology er foreløpig nokså åpen, men mulighetene er enorme. Vi skal bygge opp en satsing hvor vi skal bli en betydelig software-leverandør, og hvor jeg i første omgang skal tre inn i en konsulentrolle.

– Grip mulighetene!

Begge to karakteriserer kulturen i Azets som fremoverlent og mulighetsorientert.

– I Azets får man mange muligheter, så gjelder det å gripe dem. Det er et spennende selskap i endring, hvor det kommer til å åpne seg nye forretningsområder og nye muligheter. Er du flink og initiativrik, har du alle muligheter, konstaterer Anders.

– Jeg skjønte tidlig at her er det mange muligheter, ettersom karriereløpet ikke er så firkantet og rigid. Azets er fremoverlent og det skjer så mye hele tiden. I tillegg trigges jeg av å være med å bygge opp et nytt forretningsområde, avslutter Edvard.  

Nysgjerrig på dine karrieremuligheter i Azets?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

post author

Om Sindre Fjærtoft

Som Corporate Content Manager i Azets var Sindre ansvarlig for selskapets strategi for innholdsmarkedsføring.