top banner image

Redder norske bedrifter i "Businessfellen" på TV3

Tusenvis av norske småbedrifter sliter med økonomien og driften. I «Businessfellen» på TV3 får et knippe av bedriftene hjelp fra Azets’ kvalitetsdirektør Benedicte Bibow til å komme på rett kjøl.

Noen har realisert drømmen om å starte opp med to bare hender. Andre har overtatt familiebedriften. Felles for dem alle er at mye står på spill – og det å drive bedrift har vist seg å være svært utfordrende. I «Businessfellen» møter du noen av dem som har det tøft.

 

 

Hjelper bedriftene opp av gjørma

– Som Nordens ledende leverandør av teknologi og tjenester innenfor regnskap, lønn, HR, bemanning og rådgivning, har vi kunnskapen og verktøyene som skal til for å hjelpe småbedriftene opp av gjørma. Vi finner ut av hvor skoen trykker og hvordan vi kan iverksette nødhjelp, sier Benedicte Bibow.   

Gir et realistisk bilde

I hvert program samarbeider hun med forbrukerøkonomene Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen om å gi økonomiske råd som hjelper de modige bedriftene i «Businessfellen» tilbake på rett spor.

– Det som kommer frem i «Businessfellen» er realiteten for mange norske småbedrifter. De vet ikke omfanget av tiden de tar og de kan ikke regelverket. Samtidig har de sterke gründerdrømmer, masse lidenskap og ønsker å skape arbeidsplasser.

Bedriftsøkonomi-TV for Ola og Kari 

For Bibow var det å snakke til kamera noe helt nytt og ukjent. Men den kanskje aller største utfordringen har likevel vært å lage god TV av knusktørre tall og regelverk.

– Dette skal jo gå hjem i stua hos den jevne TV-titter, som ikke er økonom. Vi har vært veldig bevisst på å lage dette forståelig for gjennomsnittsnordmannen. Desto gøyere er det da når vi klarer å formidle et viktig budskap på en lettfattelig måte, sier hun.

Gir råd som gjør at bedriftene kan lykkes

«Businessfellen» handler om å gi bedriftene som deltar nye og langt bedre forutsetninger for å lykkes. Men det handler også om å fortelle seerne som driver kafeen på hjørnet, eller har lyst til å starte, at det er fullt mulig å lykkes.

– Jeg håper og tror at «Businessfellen» kan være en øyeåpner for de som har startet eller ønsker å starte bedrift. Deltakerne lærer hvor mye som faktisk kreves. Men de lærer også at med god rådgivning er det fullt mulig å lykkes. Vi er avhengige av at norske småbedrifter lykkes, og det føles veldig godt å kunne bidra til nettopp det, sier Bibow.

Les mer om hva Azets kan hjelpe deg med her.