Azets Plastic Pickup Day
 
 
 

Azets Plastic Pick-up Day

Arrangementet, Azets Plastic Pick-up Day, skal oppmuntre folk til å hjelpe til med å rydde sitt lokale område for plastforurensning.

Mer enn 8 200 Azets-ansatte er invitert til å delta i den tredje internasjonale Plastic Pick-Up Day. Dette blir gjort for å markere World Ocean Day 2024. 

Av de 380 millioner tonn plast som produseres hvert år globalt, rapporteres det at opptil 50 % er for engangsbruk. Det anslås at mer enn 10 millioner tonn plast dumpes i våre hav hvert år, med alvorlige langsiktige konsekvenser for marint dyreliv og miljøet.

Gjør søppelplukking til noe hyggelig

Vi oppfordrer alle rundt oss til å være med å markere World Ocean dag ved å plukke søppel i sitt nærområde. Kanskje en bingo-lek kan være med å friste til å sette i gang med dette?

 

Last ned bingoark

Gjør arbeidet med å plukke søppel til en lek. Bruk dette bingoarket som du kan laste ned og gjør det til en konkurranse blant kolleger, venner eller familie.
Last ned bingo ark download icon

Hvorfor Azets Plastic Pick-up Day

Initiativet ble opprettet av Azets gjennom Azets 4 Kids, i samarbeid med den internasjonale ideelle organisasjonen, Plastic Oceans Europe (POE). Organisasjonen gir Azets veiledning til å organisere Plastic Pick-up Day, samtidig som å gi verdifull innsikt i plastforurensning og tips om hvordan Azets kan bli mer bærekraftig.

Om Plastic Oceans Europe

Plastic Oceans Europe (POE) er en veldedig organisasjon dedikert til å øke bevisstheten om plastforurensning og om løsninger på problemet.

De opererer med troen på at vi kan og må handle lokalt for å skape og inspirere til endring på global skala.

De gjør dette gjennom aktivisme, advokatvirksomhet, utdanning og vitenskap, drevet av filmens evne til å styrke og globalisere samfunnsaksjoner.