Individbasert karriererådgivning – en nøkkel til suksess i jobbsøking etter nedbemanning

Lønn & HR | 20.12.2023

av Jon Even Sørlie

Hva er individbasert karriererådgivning?

Individbasert karriererådgivning er en skreddersydd veiledningstjeneste som tilbyr personlig støtte og råd til enkeltpersoner som ønsker å utforske jobbmuligheter, utvikle jobbsøkerferdigheter og finne nye jobbmuligheter etter nedbemanning. Dette kan inkludere hjelp med å identifisere styrker og interesser, kartlegge karrieremål, og så utvikle en plan for å nå disse målene. Karriererådgivere kan også bistå med å forbedre CV-er og forberede deg til jobbintervjuer og nettverksbygging for å øke sjansene for å sikre deg en passende jobb.

Jobbsøking etter nedbemanning

Når en bedrift går gjennom nedbemanning, kan det være en svært utfordrende tid for de ansatte som blir berørt. Det å miste jobben kan føre til usikkerhet og bekymringer for fremtiden. Individuell karriererådgivning kan imidlertid være til stor hjelp for å støtte de berørte ansatte med å finne nye muligheter og komme seg videre i karrieren. Dette kan bidra til å gi de ansatte nytt håp og motivasjon i en ellers vanskelig situasjon, samtidig som det viser at arbeidsgiver bryr seg om deres vei videre.

Hvordan kan individuell karriererådgivning hjelpe deg?

Gjennom individuell karriererådgivning vil du kunne få tilgang til skreddersydde jobbsøkerteknikker som er effektive og gir resultater. Du vil også motta hjelp til å utforme profesjonelle CV-er og skrive overbevisende jobbsøknader som skiller seg ut blant andre søkere. I tillegg vil du få veiledning om hvordan du kan utforske og identifisere nye og spennende jobbmuligheter som passer dine ferdigheter og interesser.

Den som deltar i et slikt program vil trå inn i en livsfase som potensielt kan være ukjent og utfordrende. Å opprettholde motivasjonen gjennom denne prosessen kan være krevende. Konfrontert med motstand på områder man sjelden har utforsket, vil deltakeren oppleve mye følelser, varierende fra glede og optimisme til sinne, oppgitthet, og til og med muligens bitterhet og sorg. I denne reisen vil det være en verdifull støtte å ha noen ved sin side. Selv om ferden kan strekke seg lenger enn forventet, vil den ende i suksess.

Få profesjonell hjelp med CV-skriving og jobbsøknader

Azets People har satt sammen et program for å bistå de som blir direkte berørt i forbindelse med organisasjonsendringer. Bakgrunnen for plutselige og uventede omstillinger kan være så mangt, men vår erfaring er det kan være klokt å få bistand til å takle en ny situasjon, slik at den overtallige raskest mulig kan komme seg i jobb igjen.

Ved å delta i vårt individbaserte karriererådgivningsprogram, vil du kunne forbedre dine jobbsøkerferdigheter og øke sjansene for å raskt sikre deg en ny jobb. Våre erfarne karriereveiledere vil gi deg personlig veiledning og støtte for å identifisere dine styrker, mål og karriereinteresser. Gjennom skreddersydde råd og veiledning vil du lære effektive jobbsøkingsstrategier, CV-og søknadsskrivingstips, samt hvordan du kan imponere under jobbintervjuer. Ved å investere i din karriereutvikling, vil du stå sterkere rustet til å konkurrere på arbeidsmarkedet og oppnå suksess i din karriere.

Lurer du på noe?

post author

Om Jon Even Sørlie

Jon Even er rekrutteringsrådgiver i Azets People, har utdannelse innenfor økonomi og pedagogikk og har jobbet med rekruttering og utvelgelse de siste 15 årene. Han er sertifisert testbruker fra DNV GL. Jon Even har også jobbet med outplacement i alle år og har coachet mange mennesker i omstillingsfasen mellom to jobber. Jon Even er klar for å hjelpe deg med å finne din neste dyktige kollega.