top banner image
 
 
 

Regnskap og lønn for frisør og velvære

Erfarne rådgivere og konsulenter med spisskompetanse på regnskap for frisører og velværesalonger.

Finn ut mer

Spisskompetanse på frisørbransjen

Det å drive en frisør eller velværesalong krever noe mer en standard regnskapsføring. Derfor har vi utviklet systemer, rutiner og bygget kompetanse for å forstå bransjen bedre og levere det bransjen trenger for å drive salongen og ta riktige økonomiske beslutninger.

Kostnadskontroll pil opp

Dette kan vi hjelpe deg med

Vårt team med spesialister har i flere år samarbeidet med våre kunder i frisør og velværebransjen. Typiske ting vi bistår med er likviditetsstyring, kostnadskontroll på lønnskostnadene som er den ene store kostnadsposten for bransjen og forenklete rutiner og rapportering, slik at du som driver en salong kan bruke tiden ute hos kundene. Dette gjør vi innenfor følgende forretningskritiske områder:

Avstemming av kasse og kredittkort

Du som driver en salong vet at avstemming av kontanter og kredittkort er en utfordring. I tillegg har betalingsløsninger som Vipps, Mobilepay og lignende inntatt markedet. Da trenger du gode rutiner og løsninger for avstemming av kontantbeholdningen og kredittkort mot Teller og Nets.

Det hjelper vi deg selvfølgelig med. Vi kan også gi råd dersom du vurderer nye betalingsløsninger.

Drift

Frisører og velværesalonger drives på ulike måter. Vi finner alt fra små, mellomstore og store kjeder til enkeltstående salonger. Noen har faste og deltidsansatte, andre leier ut stoler og fakturerer felleskostnader til alle som leier. Alle disse driftsformene stiller krav til oss som regnskapsfører, slik at vi også kan føre kostnader, inntekter og skatt riktig.

 

Lønn

Dette er den desidert største kostnadsposten hos en salong. For å styre og ha kontroll på en så viktig kostnadspost, har vi verktøy som gjør det enklere å planlegge, følge opp og kontrollere områder som :

 • Lønnsprosentene

 • Sesongsvingninger

 • Deltidsjobbing

 • Kontrakter

 • Behandling og utbetaling tips, samt skattemessige konsekvenser

 • Påbudte personallister

 • Integrasjon mot timeregistrering

Regnskap for frisører

Styring av likviditeten

Avhengig av type salong og beliggenhet vil det være svingninger i omsetning gjennom året med topper rundt våren og jul. Siden lønnskostnaden er den største kostnadsposten, vil den sannsynligvis følge omsetningskurven (avhengig av antall ansatte). Allikevel kan svingninger gi utfordringer for likviditeten i selskapet i stille perioder, hvor faste kostnader fortsatt skal betales.

 
Likviditet pengesekk

Juridisk bistand 

Som vår kunde har du også tilgang på solid juridisk kompetanse. Våre eksperter kjenner restaurantbransjen og kan hjelpe deg med en rekke temaer innenfor arbeidsrett, slik som midlertidige ansettelser, utenlandske arbeidstakere, del- og overtid, oppsigelse og HMS. I tillegg har vi kompetanse på en rekke andre områder:

 • Eierforhold og selskapsstruktur

 • Skatte- og avgiftsrådgivning

 • Kontraktsrett (leiekontrakter, leverandøravtaler m.m.)

 • Personvern og kontrolltiltak

 • Styrearbeid og styreansvar

 • Pengekrav

 • Sivilprosess

 

Rådgivning

Verdiskaping. Involvering. Ekte engasjement. Azets Advisory utvikler og støtter virksomheter i deres vekst.

Les mer

Rådgivning

Skyen

Alt tilgjengelig på nett

Alle regnskap er tilgjengelig i vår skyløsning. Den er tilgjengelig på alle plattformer som mobil, nettbrett og pc hvor du kan godkjenne dokumenter for regnskap og lønn, og se på oversiktlige rapporter tilpasset din salong. Det har aldri vært enklere å samhandle med din regnskapsfører og lønnskonsulent. Elektronisk fakturaflyt, fakturering, rapportering og administrasjon – akkurat når og hvor du vil.

 

Integrasjoner som effektiviserer og reduserer feil

En frisør er avhengig av ulike systemer og noen av de skal tilfredsstille krav som myndighetene setter. Videre er data fra disse systemene svært viktig for regnskapsføringen og lønn. Gode integrasjoner gjør at data flyter fritt mellom systemene og her har Azets spisskompetanse.

Viktige integrasjonsområder:

 • Kasse
 • Teller/Nets
 • Bank
 • Timeregistrering

Les mer om mulighetene for å integrere via våre partnere her. 

Integrasjon

Møt våre eksperter på frisørbransjen

Bransjekontakt:
Ole Heggland, Azets Sandnes
Oppdragsansvarlig:
Kjetil Nødland, Azets Rogaland

Kontakt våre eksperter 

- for tilbud og mer informasjon om hva vi kan gjøre for din virksomhet.

Ring 40 10 40 18  eller send inn skjema, så tar vi kontakt. 

 

 

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer. Jeg kan når som helst redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.