top banner image
 
 
 

Underet som tok verden med storm

Restaurant Under er det "umulige" prosjektet som endte opp som en kulinarisk verdenssensasjon. Med gode råd og rask feedback fra Azets, klarte restauranten å effektivisere selskapsdriften og økonomistyringen.

 

copyright foto - Ivar Kvaal

- Dette prosjektet har krevd en solid evne til å håndtere store utgifter løpende. Med gode råd fra Azets har vi klart å opprettholde en sunn og god likviditet til enhver tid. Ordene tilhører Under-eier Gaute Ubostad. En unik kombinasjon av marinbiologi, arkitektur og gastronomi har gjort Lindesnes-restauranten Under til en verdenssensasjon. Ideen ble først klekket ut i 2011. Den nå avdøde lyngdølen og innovatøren Sigurd Otterbeck bar på store planer om å bygge et undersjøisk hotell i Rosfjorden.


I dag er Under en gourmetrestaurant av aller ypperste klasse – sterkt inspirert av kortreist sjømat.
- Medietrykket og responsen fra folket har overgått mine villeste fantasier, sier Ubostad.

Grensesprengende 

Ubostad-brødrene hadde enorme forventninger og la lista svært høyt. De skulle skape verdens beste og største undervannsrestaurant. For å sette akkurat det i perspektiv: Et forskerteam har gjennom flere år brukt lyd, lys og lukter til å få fisk og plankton til å oppsøke havet (!) rett utenfor Unders gigantiske panoramavinduer. 

– Det er nok den unike kombinasjonen av blant annet marinbiologi, arkitektur (tegnet av Snøhetta) og gastronomi, i et slikt helhetskonsept, som har fanget både medias og folks interesse over hele verden, sier Ubostad. 

I følge han har Under-eventyret blitt både bedre og antatt større proporsjoner enn de klarte å se for deg, forteller han. 

– Ja, prosjektet er blitt større og bedre enn det vi kunne forestille oss. Vi er utrolig begeistret for oppmerksomheten Under har fått i media over hele verden. Helt enormt og overveldende, har det vært.

 

– Ble veldig krevende 

Å bygge restaurant under vann er åpenbart en vill idé. En idé som byr på andre og mer uforutsette utfordringer: 

– Vi har forholdt oss til et bredt fagmiljø. Vi satte sammen ulike kompetansemiljøer, alt ifra byggingeniører til eksperter på fluiddynamikk, bølger, glass, geologi. Her får du ikke alt du trenger hos ett firma! 

–  Hvis jeg skal trekke frem den største utfordringen, blir jeg nødt til å nevne grunnarbeidene og de marine operasjonene som måtte til for å dra prosjektet i havn. Det ble veldig krevende og kostet mye på alle måter. Jeg er stolt av at vi løste kompleksiteten i dette og kom oss helskinnet igjennom. 

 

Kunne gått Under 

Veien frem til det storslåtte sluttproduktet – Under – har vært lang og krevende, og Ubostad legger ikke noe imellom på spørsmål om hva som har gitt mest hodebry. 

– Det har vært et komplekst og økonomisk svært krevende prosjekt, så ærlig må jeg være. Det ble rett og slett mye dyrere enn ventet. Men der andre kanskje ville gitt seg, bestemte vi oss for å gjennomføre med høyest mulig kvalitet. Alt vi foretok oss har vi gjort med hundre prosent engasjement, og det har vært nøkkelen til å stå mer eller mindre støtt i prosessen, sier han. 

En stor del av kostnadsøkningen er et resultat av bevisste valg, der ambisjonene er blitt løftet underveis for å sikre et perfekt resultat. “Vi har kun denne ene sjansen, da gjør vi det skikkelig”, har vært mantraet. 

 

Regninger på løpende bånd

Ubostad mener god rådgivning og rask feedback fra kunnskaps- og teknologihuset Azets har gjort at Under nå har bedre økonomisk oversikt og kontroll. Et så ambisiøst prosjekt som Under har krevd store investeringer og evne til å holde seg flytende underveis. Likviditet har vært et nøkkelord gjennom hele reisen. 

– Azets er en god sparringspartner som hjelper oss til en mer effektiv økonomi- og selskapsstyring. Dette prosjektet har krevd en solid evne til å håndtere store utgifter løpende. Med råd fra Azets har vi klart å opprettholde en sunn og god likviditet til enhver tid. De har sett hvor krevende situasjonen tidvis har vært for oss, og utvist stort engasjement, sier Ubostad, og legger til: 

– Vi får rask feedback fra deres eksperter, som gjør at vi kan ligge i forkant. Det har vært uvurderlig. 

 

Alltid oppdatert 

Azets har investert tungt i ny teknologi som effektiviserer og forenkler den økonomiske hverdagen for mange kunder, noe Ubostad og Under-teamet også har nytt godt av. 

– Selv følger jeg primært med på likviditeten og oversikten over regninger. Vi bruker kundeportalen Azets Cozone for å se hvordan vi ligger an. Her er alle data alltid oppdatert, noe som gjør at vi har oversikt og kontroll hele veien. 

–  Nivået på restauranten er skyhøyt. I Azets er vi alle sammen imponert over hva Under har fått til, og vi er stolte av dem, sier Runar Leite, direktør SME i Azets.

Utfordring:

Ønsket tryggheten i en god sparringspartner og hjelp til en mer effektiv økonomi- og selskapsstyring. Prosjektet ville kreve en solid evne til å håndtere store utgifter løpende.  

Løsning:

La Azets ta regnskapet og økonomistyringen for å forenkle den økonomiske hverdagen og få rådgivning som skaper verdier.

Resultater:      

  • Sunn og god likviditet gjennom hele prosjektet
  • Full oversikt over likviditet og regninger i kundeportalen Azets Cozone
  • Alltid oppdaterte data har gitt full oversikt og kontroll på økonomien
  • Med rask feedback har Under ligget i forkant av den økonomiske utviklingen

noen av våre kunder

Hjelp til regnskap og lønn?

Azets er et selskap som leverer programvare og tjenester innen regnskap, lønn, HR, consulting og rekruttering på over 50 steder i Norge. Opplev tjenestene, prøv de smarte løsningene og få verdifulle råd fra våre spesialister.

Ring oss også gjerne på telefon:

40 10 40 18

eller send inn forespørselen i skjemaet.

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer. Jeg kan når som helst redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.