top banner image
 
 
 

Bølgen & Moi: Fleksible løsninger gir full økonomisk oversikt

Bølgen & Moi hadde behov for mer forutsigbarhet, mobile systemer og muligheten til å ta grep om driften tidlig. Dermed falt valget på Azets. 

Bølgen & Moi startet med én liten kafe i 1995. I dag kan den eksklusive og populære restaurantkjeden skilte med 7 restauranter og 180 ansatte. Visjonen er enkel, men kompromissløs: «å gi gjestene en totalopplevelse der samspillet mellom mennesker, mat, vin og kunst står sentralt».

– Å drive restaurant er krevende. Vi har store svingninger i omsetning, med sommeren som høysesong. Da er det viktig å ha rett antall ansatte på jobb. God likviditet til enhver tid er også en utfordring. Store vinlagre binder eksempelvis opp mye kapital, sier Harald Berger, administrerende direktør i Bølgen & Moi.

Sårbare i lavsesong

I høysesongen skyter omsetningen i været for enhver restaurant. Men målsetningen for Bølgen & Moi er å skape en jevnere og høyere omsetning i lavsesongen. Det er små marginer og resultatgraden i bransjen er lav. Det gjør Bølgen & Moi sårbare når det gjelder likviditeten i lavsesong.

– Derfor følger vi eksempelvis bruken av råvarer og innkjøpsavtaler tett. Vi har samme pris på maten i dag som for 22 år siden, men husleiene er økte, det samme er datakostnadene og lønnsutgiftene. Da sier det seg selv at vi er nødt til å bli flinkere på alle detaljer for å sikre en god økonomi.

Behov for løpende økonomisk oversikt

Bølgen & Moi er avhengige av å få et ferdig resultatregnskap så tidlig som mulig etter endt måned, for å sørge for å ha riktige marginer på varekostnader. Ikke minst er det viktig at restaurantkjedens elektroniske systemer snakker sammen via integrasjon.

– Dermed går omsetning og lønnsutgifter live hele tiden, slik at vi kan lese av løpende via våre mobile flater og få god økonomisk oversikt til enhver tid.

Ønsket seg en trygg og fleksibel leveranse på regnskap og lønn

I følge Berger var det flere grunner til at Azets ble valgt.

– Vi trengte en trygg leveranse på tallene våre, i henhold til tidsfrister, og et mobilt system. Et intuitivt system som er visuelt tiltalende og enkelt i bruk er en fordel for oss som ikke har flest år på skolebenken, vi er først og fremst fagfolk.

Den elektroniske vaktplanen er integrert med lønnssystemet og alle systemer er mobile.

– Vi trenger tilgjengeligheten vi får med Azets for å være effektive i hverdagen vår.  

I dag nyter Bølgen & Moi godt av effektive løsninger fra Azets – skreddersydd for restaurantkjedens behov. 

– Kundeforholdet til Azets er utviklende

Berger mener Azets har bidratt med gode løsninger på Bølgen & Mois ønsker.

– Det gjelder for eksempel bilagshåndtering, godkjennelsesrutiner og rapporteringsdatoer, men også fakturaflyt og remittering, for å nevne noe.  

Berger sier seg godt fornøyd med kundeforholdet til Azets. Han setter pris på den åpne og konstruktive dialogen om samarbeidet

Det er er et utviklende kundeforhold, og vi blir stadig bedre. Leveransen fra Azets er stabil og trygg. Vi har fått meget god oversikt over status og har fått et mye bedre grunnlag for å ta taktiske grep raskere. Nå ser vi enkelt om vi er på feil spor i driften.

Utfordring:

Ønsket en trygg leveranse på tall i henhold til tidsfrister, fleksible systemer og løpende økonomisk oversikt.  

Løsning:

Sette bort regnskapet til Azets og få økonomisk rådgivning som skaper verdier.

Resultater:      

  • Bedre økonomisk oversikt
  • Mobile og fleksible systemer
  • Stabilitet og trygghet
  • Skreddersydde løsninger etter ønsker
  • Kan ta taktiske grep raskere
  • Åpent og konstruktivt samarbeid

Andre kunder av Azets

Hjelp til regnskap og lønn?

Azets er et selskap som leverer programvare og tjenester innen regnskap, lønn, HR, consulting og rekruttering på over 50 steder i Norge. Opplev tjenestene, prøv de smarte løsningene og få verdifulle råd fra våre spesialister.

Ring oss også gjerne på telefon:

40 10 40 18

eller send inn forespørselen i skjemaet.

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer. Jeg kan når som helst redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.