Azets nettsider bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeroppevelse på våre nettsider. Besøk vår side om personvern og informasjonskapsler for mer informasjon om informasjonskapsler og hvordan du slår dem av.
OK

Nye regler for naturalytelser, reiseregninger, arbeidstid og sykepengeberegning

GRATIS SEMINAR | 19. september | Oslo

En person som går
 
 
 

Om seminaret

Vi ønsker velkommen til seminar hos Azets i Bjørvika.

Det har skjedd flere regelendringer i 2018 som har betydning for deg som har ansvar for lønn og personal. Arbeidsgivere får en større plikt til å "fange opp" ytelser som ansatte mottar i sitt arbeidsforhold. Ikke bare fra arbeidsgiveren, men også om de mottar fordeler fra tredjeparter (arbeidsgivers forretningsforbindelser).

I tillegg fikk vi en rettsavgjørelse i Høyesterett som definerer hva som skal anses som arbeidstid.

Reglene for dekning av reiseutgifter er også vesentlig endret i 2018. Både hva som kan betales skattefritt, og hva som kan betales i henhold til statens særavtaler (reiseregulativene) er endret nå i 2018. Når vi vet at mange private arbeidsgivere bruker disse særavtalene, så vil det også påvirke disse.

Bli med på frokostseminar og finn ut hvordan regelendringene påvirker deg og din bedrift!

Azets er den ledende leverandøren av teknologi og tjenester innenfor regnskap, lønn, HR, bemanning og rådgivning i Norden. Vi gjør data om til innsikt, slik at kundene våre kan ta bedre beslutninger.

Målgruppe

Seminaret passer for deg som jobber med lønn og personal, samt deg som har ansvar for å attestere reiseregninger og/eller har personalansvar.

Praktisk informasjon

Seminaret er uforpliktende og gratis, med servering av frokost, kaffe og te.

Dato: 19. september 2018
Tid: 09.00-11.00. Registreringen starter kl. 08.30.
Sted: Azets, Dronning Eufemias gate 16, 0191 Oslo. 

Påmelding

Agenda

Velkommen

Endringer i dekning av reiser fra 2018
Ved nyttår ble skattetrekksreglene for diett endret. I tillegg ble statens særavtaler endret med virkning fra 22. juni. Mange av arbeidsgivere i privat sektor dekker utgifter etter statens særavtaler, noe som betyr at endringene også får betydning for dem.

Regler for arbeidstid
Arbeidstid eller reisetid? Gjennomgang av den siste utviklingen basert på en Høyesterettsdom og vurderinger fra EFTA. 

Nye regler naturalytelser fra 2019 
Det er vedtatt nye regler for flere naturalytelser som gjelder fra og med overgangen til 2019. De nye reglene pålegger i stor grad arbeidsgiver flere plikter enn tidligere. Du som arbeidsgiver må blant annet ha oversikt over ansattes private bruk av bonuspoeng opptjent på reiser for arbeidsgiver. I tillegg må du få opplyst om dine ansatte mottar rabatter hos dine forretningspartnere. Utover dette går vi gjennom endringene i reglene for gaver til ansatte, overtidsmat, fri avis og personalrabatter i arbeidsforholdet.

Nytt beregningsgrunnlag for sykepenger fra 2019
Beregningsreglene for sykepenger endres fra og med 1. januar 2019. Reglene omfatter både beregningen som gjøres av arbeidsgiver på 16 dager og beregningen NAV gjør fra dag 17. Vi går gjennom hva regelendringen innebærer og hvordan man konkret skal gå frem som arbeidsgiver fra og med 1. januar 2019.

Q&A og avslutning

Påmelding

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer.

Jeg er klar over at jeg kan lese mer om hvordan Azets behandler mine personlige data her, og at jeg når som helst kan redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.

Dette seminaret arrangeres i samarbeid med

Naturalytelser

Dato::
19.sep
Tid:
09.00 - 11.00
Hvor:
Oslo
Informasjon:
Seminar