top banner image
 
 
 

Risikoen for grunnforhold

30. janaur inviterer Magnus Legal og Azets til EiendomsForum i Trondheim. Denne gang er temaet grunnforhold. Et aktuelt tema for byggherrer, eiendomsutviklere og entreprenører.

EiendomsForum | Trondheim | 30. januar kl. 11.00

 

Agenda

Advokat Laila T. Kristjansson, Magnus Legal AS
Ved utvikling av en eiendom kan du ofte møte grunnutfordringer. Fjellet kan ligge dypere eller høyere enn forutsatt, massene kan være annerledes enn du trodde og massene kan være forurenset. I tillegg kan det oppstå problemstillinger knyttet til uventede installasjoner i grunnen. Det hender også at et prosjekt må stanses pga arkeologiske funn.

Hvilken av partene, byggherre eller entreprenør, bærer risikoen for slike hendelser i entreprisekontraktene? Vi ser nærmere på reguleringen av disse problemstillingene med praktiske eksempler.

Dr. Erling I. Heintz Siggerud, Digital Geologi AS
Siggerud og hans kolleger har utviklet en proaktiv 4D digital modell som beskriver geologien i grunnen. Ved hjelp av denne kan byggherrer og entreprenører skaffe seg inngående kjennskap til de geologiske forholdene på den aktuelle tomten. Flere deler av Trøndelag, Oslo, Moss og Råde er allerede kartlagt, og aktører som BaneNor og Statens Vegvesen har tatt modellen i bruk med svært gode resultater.

Digital Geologi AS bruker moderne 4D dataverktøy som gir en helt annen forutsigbarhet og som fjerner risikoen for uforutsigbare grunnforhold. Siggerud viser oss hvordan kartleggingen gjøres i praksis, og beskriver fordelene dette kan ha for de ulike aktørene. Han viser også eksempler på hva en slik rapport vil koste.

 

Praktisk informasjon

Seminaret er uforpliktende og gratis. Det blir servert varm lunsj etter seminaret.

Dato: Torsdag 30. januar 2020
Tid: 11:00 – 13:00 (vi serverer varm lunsj)
Sted: Kvilhaugen Gård, Blussuvollsbakken 20, 7052 Trondheim

Påmelding

MELD DEG PÅ EIENDOMSFORUM HER

Påmeldingen håndteres av Magnus Legal

 

Eiendomsforum Trondheim

Dato:: 30.jan
Tid: 11.00 - 13.00
Hvor: Trondheim
Type: EiendomsForum
Model.NoteHeadline: EiendomsForum