Karriere­muligheter: En reise i skyen

Azets Life | Oppdatert 20.02.2024

av Henriette Bore

Lars Berg og Stian Brustad jobber begge i IT-avdelingen i Azets. Lars startet sin spennende karriere som trainee og Stian forteller om sitt store prosjekt - skymigrering.

Stian har en bachelor i drift av nettverk og datasystemer fra NTNU i Gjøvik og startet som IT-konsulent i Azets høsten 2017. Etter relativt kort tid i selskapet dukket det opp nye muligheter for han, og i dag jobber han som Manager for public cloud. 

Jeg er 36 år gammel, kommer opprinnelig fra Hamar og bor nå i Oslo sammen med min samboer Mia, og hunden Dolly. Jeg er godt over snittet interessert i teknologiske nyvinninger og duppeditter. Jeg har alltid interessert meg for IT og teknologi, og det har alltid vært en av mine største hobbyer. På fritiden er jeg en fotballidiot, og når verden åpner igjen, håper jeg på mange utenlandsturer. Jeg elsker å reise!, forteller Stian. 

Da Stian skulle velge høyere utdannelse var han ikke fersk fra videregående, og for han ble det dermed en veloverveid avgjørelse å skulle jobbe med IT. 

Det å løse problemer, enten det er å fikse et produksjonssystem som er nede, eller bare endelig få en egenutviklet løsning for hjemmenettverket til å fungere, er enormt tilfredsstillende. Innenfor IT er det nok av problemer som kan løses, og det er kanskje det jeg liker aller best med jobben min.

 

Fikk et stort ansvar 

Som IT-konsulent på Operations-teamet i Azets Oslo, jobbet Stian hovedsakelig med Citrix-plattformen. Han tok del i månedlige releases, problem- og incident management på en plattform som må være tilgjengelig for våre omtrent 2000 interne brukere. 

Etter kort tid i Azets dukket det opp en ny mulighet for meg - det var vedtatt at vi skulle flytte en tjeneste til skyen. Internt hos oss var det få som satt med kompetanse på dette, og vi visste på daværende tidspunkt ikke engang hvilken skyleverandør vi skulle bruke, sier han. 

Stian hadde gjennom sin utdanning jobbet en del med konsepter som infrastruktur som kode og skytjenester, og så en mulighet som han ikke kunne la gå. 

Med god støtte fra sjefen min og andre rundt meg, fikk jeg ansvar for prosjektet med å flytte en tjeneste til cloud. Dette innebar kontakt og valg av leverandør, hvordan det skulle utføres, og etterhvert bygging av rammeverk og støttetjenester i skyen, forklarer han videre. 

Tre år senere har prosjektet vokst til å bli et heltidsprosjekt og kanskje det største punktet i IT-strategien til Azets. 

Målet er å være 100 % i Amazon Web Services (AWS) med all IT-infrastruktur innen 2023, og jeg har fått gleden av å være med på dette prosjektet helt siden den spede begynnelsen

Stian leder i dag et team med 9 dev-og sysops spesialister som sitter både i Norge og Romania. De har utarbeidet sitt eget rammeverk og alle støttetjenester som kreves for å drive sikkert og kostnadseffektivt i skyen i løpet av de siste årene. Dette med god hjelp fra leverandøren vår AWS og resten av teamene på IT i Azets. 

Som manager for public cloud får jeg ha en finger med i spillet på alle prosesser som handler om sky og skymigrering i Azets. Vi har spesialister på systemadministrasjon og devops med lang fartstid i bransjen som sørger for mange av leveransene i migreringsprosjektet vårt, forklarer han. 

En typisk arbeidsdag for Stian kan dermed bestå av så mangt, og en stor del av jobben hans er å sørge for at det ikke er store hindre i veien, at det er en rød tråd i det vi gjør, og at målet - både på kort og lengre sikt - er helt tydelig. 

Det blir en del møter med ulike beslutningstakere, og jeg får være med på å designe løsningene våre etterhvert som vi migrerer til AWS. Jeg er også med på incident, change- og problem management-prosessene våre, noe som fører til meget varierte og interessante dager

Fokuset på migrering til skyen er stort, og kanskje spesielt for de som jobber innen IT. 

Som en del av dette fornyer vi prosesser og applikasjoner slik at vi kan dra nytte av elastisiteten i skyen. I de fleste tilfeller betyr dette at, nesten uavhengig av spesialitet eller område i IT, så får man ta del i dette og jobbe med ny teknologi i skyen som ansatt i Azets, forteller han entusiastisk. 

Karriere i Azets: hvorfor starte læringen hos oss? 

Stian hadde flere alternativer etter endt utdanning. Han valgte å jobbe i Azets fordi han fikk et godt inntrykk av selskapet og de personene han skulle få jobbe nærmest med gjennom rekrutteringsprosessen. 

Det ble fort klart for meg at Azets gir gode muligheter for profesjonell utvikling. Leverer du godt har du gode muligheter for å få mer ansvar. Jeg fikk også presentert IT-infrastrukturen og så at, til tross for at Azets er mer kjent som et selskap som driver med regnskap, lønn og HR, så er det en stor IT-infrastruktur som skal driftes for å gjøre leveransene innen disse områdene mulig.

Når Stian mimrer tilbake på karrieren sin, tenker han på da han startet i Azets med nokså grunnleggende drift, og hvor kort tid det tok før han satt med ansvaret for skymigreringen vår. 

- Det hadde ikke vært mulig uten ledere som virkelig tror på å utvikle egne talenter, som støtter underveis, og som i tillegg sørger for at organisasjonsstrukturen er flat slik at det er lett å få beslutningstakere i prat.

 

Mange gode minner

Stian ble tidlig imponert over det gode arbeidsmiljøet som er i Azets. 

Jeg har svært gode og flinke kolleger, og det er stor takhøyde for å be om hjelp eller innspill. Det gode arbeidsmiljøet omfatter også det som skjer utenfor arbeidstid, slik som utenlandsturer i privat regi, lønningspils og andre sosiale samlinger. Vi har en flott personalklubb i Oslo som sørger for en masse sosiale aktiviteter utenfor jobb. I løpet av mine tre og et halvt år i Azets har jeg fått masse nye venner, forteller han.  

Han har også vært heldig å få oppleve en del reising i jobben sin, noe som passer ham utmerket med tanke på at han er svært glad i å være utenlands. 

En del av jobben har naturligvis, som tidligere nevnt, vært en god del reiser til Romania. Jeg har også fått være med på interne konferanser i Warszawa og Vilnius. I tillegg har jeg vært på AWS sin Re:Invent-konferanse i Las Vegas i regi av Azets, noe som selvsagt var storslått og et minne for livet, avslutter Stian fornøyd. 

 

Livet som trainee

Lars begynte i Azets som IT-trainee september 2012. Her fikk han gjennom et traineeprogram på 14 måneder mulighet til å jobbe i forskjellige team i IT-avdelingen.

Etter traineeperioden startet han som ERP-konsulent på konsulentteamet for Visma Business og jobbet der frem til han forlot Azets i 2018. Allerede etter ett år returnerte han til oss og begynte i utviklingsavdelingen. Nå er Lars teamleder for et teamet IT Payroll Solutions som leverer integrasjoner og tekniske løsninger for Azets sine storkunder innenfor lønnsområdet. 

Teamet er organisert som et Scrum-team og min rolle i teamet er product owner. Dette innebærer ansvar for teamets backlog. Jeg prøver etter beste evne å sørge for at vi har nok informasjon til å løse oppgaven etter spesifikasjon, samt å sørge for at vi prioriterer riktige oppgaver. Rollen består også av å være kontaktpunkt mellom teamet og våre stakeholdere, forklarer Lars. 

Lars er 35 år og bor sammen med sin samboer og sønn på 1 år. Fritiden bruker han på sykling og familien sin. Han har alltid vært interessert i data og teknologi. 

Jeg fikk min første PC da jeg var 9 år. Da jeg vokste opp var det alltid jeg som hjalp familie og venner hvis de hadde PC-trøbbel. Jeg ønsker fra tidlig alder å bli dataingeniør “når jeg ble stor” og slik ble det også, sier han. 

Les mer om mulighetene: Veien videre fra trainee 

Lars mimrer tilbake til en tid som ga han et bedre overblikk og forståelse av hvordan IT-avdelingen og ikke minst selskapet fungerer. Det beste for han som trainee var muligheten til å jobbe på flere ulike team. 

I tillegg var det en ypperlig mulighet til å bli enda bedre kjent med mine kollegaer. I løpet av traineeprogrammet hadde vi også flere samlinger og utflukter. Alle samlingene hadde en faglig og en sosial del. En av samlingene foregikk i Stavanger. Der deltok vi på et kurs på et konferansesenter på Viking Stadion, og vi var på en båttur i Lysefjorden, forteller Lars. 

Lars ble fristet av muligheten til å starte sin karriere som trainee. Det har han aldri angret på. 

Jeg likte godt at det var satt sammen et opplegg som varte hele traineeprogrammet. Det er fokus på utvikling, og man får lov til å prøve seg flere steder, slik at man etter endt traineeperiode kan velge å jobbe med det man synes er mest interessant. Det er en klar fordel ved å komme inn i et selskap som trainee, understreker han. 

Som trainee i Azets blir man fast ansatt fra dag én. En typisk arbeidshverdag som trainee er å utføre ulike oppgaver på det teamet man hospiterer på. Man deltar som et fullverdig teammedlem i de månedene man er på det aktuelle teamet. 

For oss på IT betyr det for eksempel at man løser tickets, deltar i kundemøter og ulike implementeringsprosjekter, forklarer han. 

Lars avslutter med at det beste med å jobbe i Azets er utviklingsmulighetene og ansvaret man kan få, dersom man jobber for det. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

post author

Om Henriette Bore

Henriette jobber som HR-rådgiver i HR-avdelingen i Azets. Hun har en bachelor i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania, og har jobbet i Azets i tre år. Hun jobber hovedsakelig med rekruttering og employer branding. Hun er stolt av å være en del av verdens beste HR-gjeng, og sammen har de et kompetansetungt, morsomt og utviklende arbeidsmiljø.