Kornåker
 
 
 

Slik bruker du den digitale oppfølgingsplanen

Vi gir deg en innføring i hvordan du kan bruke oppfølgingsplaner systematisk for å redusere kostnader og stå sterkere i en eventuell oppsigelsessak.

Gratis webinar | Se video

 

 

 

Mange arbeidsgivere ser på oppfølgingsplaner og dialogmøter som personalbyråkrati uten reelle effekter. Det er ikke så rart, når de færreste har fått opplæring i å holde et dialogmøte eller vet hvor avgjørende en oppfølgingsplan kan være hvis det vurderes oppsigelse av en ansatt etter lang tids fravær.

I denne halvtimen tar vi for oss hvordan den nye digitale oppfølgingsplanen fungerer og hvordan den kan brukes fra første fraværsdag for å unngå unødvendig sykefravær. Har du tenkt over at denne planen er din mulighet til å fortelle legen om ditt syn på sykmeldingen? Det kan lønne seg å sende den inn i løpet av de første dagene av fraværet - og i dette kurset skal jeg vise hvilke effekt dette vil ha.

Du har sikkert vært i dialogmøter som du ikke opplevde at dere fikk noe ut av. I kurset får du konkrete tips til hvordan du som arbeidsgiver kan sette agendaen i disse møtene.

Målgruppe

Nettkurset passer for alle ledere som har personalansvar, fra teamledere/mellomledere til toppledere.

Motta invitasjon til fremtidige nettkurs?

Passer ikke tidspunktet, men du ønsker å motta invitasjon til neste gratis nettkurs?  Meld deg gjerne på her for å motta invitasjon til fremtidige nettkurs - vi deler med glede vår kunnskap med deg!

Få tilgang til opptaket

Fyll ut skjemaet for å få tilgang til opptaket.

Oppfølgingsplan

Dato:: 17.jan
Tid: 09.00 - 09.30
Hvor: -
Model.NoteHeadline: Nettkurs