Kassasystem
 
 
 

Unngå straffegebyr

Er kassasystemet ditt oppgradert?

Innen utgangen av året må kassasystemet oppgraderes, krever den nye kassaloven. Det er ikke bare en kostnad - det er nemlig mange muligheter og besparelser i oppgraderingen.

 

Kassasystem må oppgraderes i løpet av 2018

Kravet til oppdatert kassasystem er viktig for å bekjempe svart økonomi, og kommer i kjølvannet av at Skatteetaten avdekket betydelig manipulasjon av kassasystem i bransjer med kontantsalg.

- I tillegg til å unngå skatteunndragelse, skal den nye loven sørge for en sunn konkurranse i bransjer der useriøse aktører tidligere har fått mulighet til å utkonkurrere de som driver lovlydig og etter boka, sier Bjørn Barstad i Azets.

Må oppgraderes i løpet av 2018

Han forteller at oppgraderingen må gjøres i god tid før desember 2018. Konsekvensen av å ikke følge kravet er et gebyr på 11 300 kroner og det dobbelte ved gjentatte overtredelser.

- Det kan fort bli kostbart å la være, og kostnadene ved å oppgradere systemet er til sammenligning ikke avskrekkende - spesielt ikke om du tenker på alle mulighetene som ligger i systemet, sier Barstad.

Muligheter og besparelser

Men det er grunn til å vurdere kostnadene opp mot eventuelle besparelser som kan gjøres ved at et noe mer omfattende PC-basert system kan integreres mot andre systemer.

- I praksis er det mange muligheter som åpner seg med nytt kassasystem, blant annet kan det integreres med regnskapssystemer. Det betyr at kassen produserer en fil som importeres i regnskapssystemet. Dette har mange fordeler, sier Barstad.

Fordeler med integrasjon mot regnskapssystem:

  • Alt lagres i kassen, og du slipper å forholde deg til store mengder papir fra kassen. Alle dagsoppgjør sendes elektronisk til regnskapsfører.
  • Mange velger å gjøre tidkrevende oppgaver knyttet til regnskap selv. Med integrasjon mot regnskap, reduseres dette arbeidet betraktelig. Det frigjør mer tid til å drive butikk, og kan dermed være lønnsomt.
  • Regnskapsføreren vil også spare tid siden inntektssiden av regnskapet i utgangspunktet er ført. Dette medfører at regnskapsfører bruker mindre tid på regnskapet, og vil dermed fakturere for færre timer.
  • Manuell føring av bilag vil alltid gi mulighet for feil. En integrasjon med regnskapssystemet vil redusere antall feil betraktelig, og det vil være lettere å søke etter eventuelle feil siden alt er lagret digitalt.

 

Kan gi bedre kundeopplevelser

Barstad forteller at det ligger uante muligheter i et digitale kassasystem - også når det gjelder integrasjon mot løsninger som kan gi bedre kundeopplevelser.

- Et eksempel kan være smarte speil i prøverommet til en klesbutikk, som kan ha en teknologi som løser praktiske behov som blant annet å sjekke om butikken har andre størrelser på lager, eller hvilke plagg som passer bra til antrekket du prøver på. Dette er noe som man spår vil bli vanlig, sier han.

- Med andre ord fører kravene fra det offentlige om nytt kassasystem til fordeler til tross for kostnadene forbundet med oppgradering og utskifting av kassasystemene, sier han videre.

Han forteller at det forventes at innføringen av den nye loven vil ha positive virkninger da konkurransen i mange bransjer vil kunne skje på likere vilkår.

 

Meld deg på nyhetsbrev i dag

Få siste nytt innen regnskap, lønn og HR servert direkte til deg. Godt å ta med seg inn i en travel hverdag.

Hos Azets kan du få hjelp med regnskapet, enten du velger å sette ut deler av det, eller hele. Du får råd og veiledning fra erfarne rådgivere med solid kompetanse innen de fleste bransjer. De er alltid oppdatert på lover og regler.

Med full oversikt og god kontroll på tallene hele året gjennom, samt gode støttespillere i ryggen, kan du redusere mye av stresset med det å drive en bedrift. Har du ansatte eller planlegger å ha det, er gode rutiner for lønn og HR godt å ha på plass.

Les mer om hvordan Azets kan hjelpe deg med administrative oppgaver som regnskap, lønn og HR.

Få hjelp til oppgavene - regnskap, lønn og HR

Bli oppringt  

 

eller ring 40 10 40 18 

Åpningstider: 
kl. 08:00 - 16:00 mandag-fredag