top banner image
 
 
 

God offboarding av ansatte

Hvem gjør jobben til ansatte i oppsigelsestid? Hvordan kan man bidra til at ansatte holder koken etter at de har sagt opp?

Gratis webinar | Se opptaket

 

 
Arbeidsgivere kan ha et anstrengt forhold til å følge opp ansatte i oppsigelsestid. Vi skal fortelle litt om hva du som arbeidsgiver bør tenke på, og hva konsekvensen av en dårlig offboarding kan være.

I denne halvtimen ser vi nærmere på:

  • Hva er viktig i offboardingsprosessen?
  • Hvilke praktiske, men også følelsesmessige hensyn skal vi ta?
  • Hvordan stimulere de som sier opp til å beholde fokus helt på slutten?
  • Hva kan man gjøre for å “snu” de som har sagt opp?
  • Hvorfor er offboarding like viktig som onboarding, og hva skal man fokusere på i den viktige sluttspurten?

Foredragsholdere

Morten Vigen Kolek

Leder for konsulentsatsingen i Azets People
Morten leder konsulentsatsingen i Azets People. Han er utdannet siviløkonom med tilleggsutdannelse i sosiologi og samfunnsøkonomi, og har jobbet med rekruttering siden 2011. Morten har også jobbet som HR Business Partner i Norden med særlig ansvar for rekruttering og employer branding, og holder hyppig foredrag om arbeidsrelatert tematikk.

Anette Moen

Head of Tech Recruitment
Anette leder rekrutteringssatsningen innen teknologi i Azets People. Hun har master i organisasjonssosiologi og 14 års erfaring innen rekruttering til tekniske fagområder og bank, finans og forsikring. Anette er DNV sertifisert rekrutterer og testsertifisert Aon (Cut-e).

Få tilgang til opptaket

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer. Jeg kan når som helst redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.